Måndag - fredag 7-18
Lördag 9-17
Söndag 11-16

Opalens goda tårtor

Tårtor och storlekar

För att falla de flesta in i smaken har vi flera olika sorters tårtor att välja mellan. De vanligaste tårtstorlekarna, 8- och 12-bitar, av Prinsesstårta, Gräddtårta, Kardinaltårta, Chokladtårta och Frukttårta försöker vi att alltid ha färdiga i tårtmontern. För att vara säker på att din favorit finns rekommenderar vi ändå att du förbeställer din tårta. Samma sak gäller winsorkakor och nötstubbar.

De tårtstorlekar vi gör är:

8-bit 180:-

12-bit 240:-

16-bit 315:-

20-bit 380:-

 

Tårtsorter och innehåll

Prinsesstårta

Fylld med sockerkaka, glasskräm, grädde och marsipan. Dekorerad med choklad och pikeringsgelé. Gröna är med banan och rosa är med hallonsylt. Pudrad med florsocker.

Gräddtårta

Fylld med sockerkaka, glasskräm, hallonsylt och banan. Dekorerad med jordgubbar under ett gelétäcke. Under sommaren när färska jordgubbar finns tillgängliga använder vi oss av det istället för gelé. Färska jordgubbar kostar 10 kronor extra.

Kardinaltårta

Fylld med sockerkaka, grädde, chokladtäckt mandelmaräng, hallonsylt och marsipan. Pudrad med kakao och florsocker.

Frukttårta

Fylld med sockerkaka, vaniljkräm, banan och smörkräm. Dekorerad med blandade frukter under ett gelétäcke. Nötter, mandel, cocos eller strössel runtom.

Chokladtårta

Fylld med sockerkaka, vaniljkräm, chokladsmörkräm och päron. Täckt av mörk chokladtryffel med mintsmak. Dekorerad med smörkräm, nöttryffel och marsipan.

Schwartswaldtårta

Fylld med chokladtäckt mandelmaräng och grädde. Dekorerad med chokladkvadrater och en marsipannejlika. Pudrad med kakao och florsocker.

Winsorkaka

Fylld med Karlsbaderkaka, grädde och glasskräm. Dekorerad med glasyr. Finns som hel kaka eller färdigskuren i 10 bitar.

Nötstubbe

Fylld med hasselnötsmaräng, grädde och banan.Streckad med choklad och pudrad med florsocker.

Specialbeställningar från 25:-/bit

Önskar du komponera en egen tårta eller beställa någon som inte ingår vi vårat ordinarie sortiment så går det självklart bra att göra det. Det är inga problem om man önkar byta ut den vanliga vispgrädden mot laktosfri vispgrädde. Kontakta oss så löser vi detta. Priset för specialtårtor är från 25:-/bit.

Vi använder oss alltid av Norrmejeriers Vispgrädde och äggen till tårtbottnarna kommer från Alträsk Hönseri.

 

Smörgåstårtor

Våra klassiska smörgåstårtor går aldrig ur tiden. Vi har två olika varianter.

Klassikern med räkor och lax

Fylld med grädde, kaviar, tonfisk, majonnäs och morötter fördelade på tre lager. Garnerad med lax, räkor, stenbitsrom, ägg, majonnäs, gurka, tomat, citron.

Kött-tårta med lufttorkad skinka och Västerbottensoströra

Fylld med kokta ägg, majonnäs, purjolök, morötter, grillad paprika, äpple och rosépeppar. Garnerad med lufttorkad skinka, västerbottensoströra, sallad, rostbiff, balsamico, tomar, gurka, melon och ärtskott.

De storlekar vi gör är:

1 bit 50 :-

2-bit 100 :-

4-bit 200 :-

6-bit 300 :-

8-bit 400:-

10-bit 500 :-

12-bit 600 :-

14-bit 700 :-

På beställning kan vi även göra specialtårtor som vi inte tillsätter exemeplvis laktos eller mjölk. Vi kan även göra langångar på glutenfritt bröd som motsvarar en god bit smörgårtårta.

Priset på special-smörgåstårtor är från 60:-/bit. 

 

ARRANGEMANG & FESTER

Restaurang Opalen finns till för er som i ett slutet sällskap vill äta god mat till rätt pris. Vi har fullständiga rättigheter och olika alternativ på lokaler. Tveka inte att höra av Er om detta låter som något som skulle vara av intresse för Er.Facebook & nyhetsbrev!

Gilla oss på Facebook och håll dig uppdaterad med våra senaste erbjudanden.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna.

Glassbaren öppen!

....även om den har varit öppen ett tag nu :-) Välkomna att testa Boden största(?) glassbar med över 35 olika sorters kulglass. I stort sett alla sorters topping, över 15 olika, och strössel, över 20 olika, som GB kan erbjuda finns i vårat sortoment och smakerna på Milkshake finns därefter. Välkomna!

Veckans lunchmeny

Lunch serveras mellan kl. 10:30-14:00. Till lunch serveras salladsbuffé med massor av olika godsaker att välja mellan. Dessutom ingår också dagens två varmrätter, veckans soppa, bröd, smör, dryck, kaffe och efterrätt.

På lördagar serveras dagens lunch 11-14,30.

Veckans meny här.

Mormors saft

Opalen tillverkar Mormors saft sedan 2004. Mormors saft - "den goda smaken man minns".

Här kan du göra din beställning.