Måndag - fredag 7-18
Lördag 9-17
Söndag 11-16

Krister och Mikael Kraus


Vår historia

Idag drivs Konditori Opalen av bröderna Krister och Mikael Kraus. Doften av nybakt bröd och bakverk är en del av deras barndom. De är självlärda konditorer, födda in i branschen och de älskar sitt arbete. Mikael och Krister berättar att de fick börja med att diska vid större arrangemang, torka och putsa bestick och bord. Sedan fick de fler och mer kvalificerade uppgifter eftersom.

Konditori Opalen har en lång och gedigen historia. 1966 startades verksamheten i Boden av Dan Boström. Bageridelen låg då på samma plats som den gör än idag.

1968 sökte Dan Boström konditorer från Tyskland eftersom att det var svårt att hitta i Sverige. Peter Kraus var utbildad konditor, han ansökte och fick jobbet. Det var början på en ny historia för Opalen och Peter som lämnade sin familj och sitt land för att pröva på att jobba i norra Sverige, närmare bestämt i Boden.

Det var inte lätt att komma till Sverige, inte minst för att Peter inte kunde språket. Snart kom han i kontakt med Hervor, en Bodentjej som kunde tyska och blev hans tolk. Kärlek uppstår mellan dem och Peter och Hervor blir ett par.

Efter tio års anställning tar Peter över Opalen tillsammans med Gunnar Moberg. Året är 1978. Gunnar och Peter driver företaget tillsammans till 1990 och under den här tiden har Peter och Hervor fått tre söner; Mikael, Thomas och Krister.

2001 tar de två äldsta bröderna över och Peter går i pension. 2010 kliver Krister in i företaget och Thomas kliver ur då han känner att han vill göra någonting annat. I dagsläget arbetar ett 20-tal personer på företaget, varav 15 st är heltidsanställda. Både Mikael och Krister har gjort andra saker och bott på andra platser än Boden, men valt att återvända till rötterna och det de trivs med - att driva bagari och café.

ARRANGEMANG & FESTER

Restaurang Opalen finns till för er som i ett slutet sällskap vill äta god mat till rätt pris. Vi har fullständiga rättigheter och olika alternativ på lokaler. Tveka inte att höra av Er om detta låter som något som skulle vara av intresse för Er.Facebook & nyhetsbrev!

Gilla oss på Facebook och håll dig uppdaterad med våra senaste erbjudanden.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna.

Glassbaren öppen!

....även om den har varit öppen ett tag nu :-) Välkomna att testa Boden största(?) glassbar med över 35 olika sorters kulglass. I stort sett alla sorters topping, över 15 olika, och strössel, över 20 olika, som GB kan erbjuda finns i vårat sortoment och smakerna på Milkshake finns därefter. Välkomna!

Veckans lunchmeny

Lunch serveras mellan kl. 10:30-14:00. Till lunch serveras salladsbuffé med massor av olika godsaker att välja mellan. Dessutom ingår också dagens två varmrätter, veckans soppa, bröd, smör, dryck, kaffe och efterrätt.

På lördagar serveras dagens lunch 11-14,30.

Veckans meny här.

Mormors saft

Opalen tillverkar Mormors saft sedan 2004. Mormors saft - "den goda smaken man minns".

Här kan du göra din beställning.